Haniye ارسال شده در شهریور 9، 2014 اشتراک گذاری ارسال شده در شهریور 9، 2014 آیا مجسمه سازی جایز است؟ http://img1.tebyan.net/big/1390/12/2434316722153961618411419510312211523728204.gif امام زمان علیه السلام «و اما الحوادث الواقعه فارجعوا فیها الی رواة حدیثنا فانهم حجتی علیکم و انا حجت الله علیهم » در حوادثی که پیش می آید، به کسانی مراجعه کنید که حدیث ما را نقل می کنند، بدرستی که آنها حجت من برشما و من حجت خداوند بر آنها هستم. سوال: ساختن مجسمه ذی روح (مجسمه موجود زنده) و آموزش و نصب آن در میادین و مراکز عمومی چه صورت دارد؟ حضرت آیةالله خامنه ای: به نظر شریف امام راحل(ره) ساختن مجسمه تام (کامل)ذی روح (موجود دارای روح) حرام است ولی خرید و فروش و نگهداری آن اشکال ندارد. حضرت آیةالله فاضل لنکرانی: ساختن آن حرام است ولی نصب و نگهداری آن مانعی ندارد. حضرت آیةالله بهجت: ساختن مجسمه کامل، آموزش و نصب آن حرام است ولی نگهداری مجسمه مانعی ندارد اگر برای غایات (اهداف) غیر محرمه باشد. حضرت آیةالله صافی گلپایگانی: ساختن مجسمه ذی روح از انسان و غیر انسان و شغل و کسب مجسمه سازی و گرفتن اجرت برای ساختن آن حرام است و نصب آن در میادین و مراکز دیگر خلاف شئون و شخصیت اسلامی جامعه و سیره مسلمین است. حضرت آیةالله مکارم شیرازی: اشکال دارد. حضرت آیةالله تبریزی: ساختن مجسمه تام ذی روح نزد مشهور (اکثر فقها) حرام است و تعلیم آن چنانچه موقوف به ساختن بشود حرام است و اما نگاه داشتن بعد از ساختن مکروه می باشد. حضرت آیةالله سیستانی: ساختن آن به احتیاط جایز نیست. ولی نصب آن فی حد ذاته (به خودی خود) اشکال ندارد. بخش احکام اسلامی تبیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
بایگانی شده
این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.