yasi ارسال شده در شهریور 14، 2014 اشتراک گذاری ارسال شده در شهریور 14، 2014 [h=1]کم خونی، عارضه ای همه گیر [/h] ممکن است نشانه هایی مثل خستگی ، ضعف عمومی و ... برای شما هم بسیار عادی به نظر برسد و تصور كنید كه نشانه ها تنها به خاطر خستگی شبه گذشته و یا بی خوابی بروز كرده است. اما گاهی این كمبود انرژی ها و عوارض ناشی از آن می تواند مشكلات عدیده ای را به همراه داشته باشد و شما را دچار مشكل كند. كاهش شدید اکسیژن با هر نفسی که می کشیم، اکسیژن از داخل ریه های ما جذب شده و به داخل خون انتقال داده می شود. سلول های قرمز خونی نوعی پروتئین موسوم به هموگلوبین دارند که اکسیژن خون را جذب کرده با خود حمل می کنند، به همین خاطر اکسیژن و هموگلوبین به آسانی می توانند به قسمت های مختلف بدن منتقل شوند. زمانی که اکسیژن به تمامی بافت ها و اندام های مختلف بدن رسید، خون آن را دوباره به ریه باز می گرداند تا دوباره این روند از نو آغاز شود. اگر در بدن یک فرد میزان سلول های قرمز خون یا هموگلوبین کم باشد، این به آن معناست که بدن شخص با کمبود اکسیژن مواجه شده است. کاهش میزان اکسیژن در بدن می تواند نشانه ای برای ابتلا به بیماری کم خونی محسوب شود. به گفته محققان، برخی غذاها نسبت به دیگر موارد مشابه غنی تر هستند و اگر افراد این غذاها را مصرف کنند می توانند به میزان قابل ملاحظه ای احتمال بروز کم خونی را در خود کاهش دهند. ممکن است برخی مواقع بیماری کم خونی بدون هیچ علامت و نشانه ای در افراد بروز کند. در برخی مواقع ممکن است این نشانه ها به صورت ساده و معمولی بروز کند که مهمترین آنها شامل احساس خستگی و ضعف، بی حالی، و احساس سنگینی کردن، و سرگیجه می شود. زمانی که بیماری کم خونی شدیدتر می شود، اختلال در تنفس، ضربان های شدید قلب، سردرد ، زخم های دهانی و ... شکننده شدن ناخن ها می تواند به عنوان نشانه های اصلی به حساب آید. افرادی که این نشانه ها را در خود دیده اند باید هرچه سریع تر به پزشکان متخصص مراجعه کنند تا از سلامتی خود مطمئن شوند. این غذاها شامل موارد زیر می شوند: آهن: گوشت قرمز، سبزیجات تازه، تخم مرغ ، برگه زردآلو، ماهی ساردین، اسفناج، صبحانه غنی و کامل، حبوبات ، نان های سبوس دار . ویتامین b12 : گوشت قرمز، گوشت ماکیان، ماهی ، تخم مرغ، شیر ، پنیر، صبحانه غنی و کامل. اسید فولیک: گندم، انواع گل کلم، آجیل ، عصاره مخمر و ... ممکن است برخی مواقع بیماری کم خونی بدون هیچ علامت و نشانه ای در افراد بروز کند. در برخی مواقع ممکن است این نشانه ها به صورت ساده و معمولی بروز کند که مهمترین آنها شامل احساس خستگی و ضعف، بی حالی، و احساس سنگینی کردن، و سرگیجه می شود. زمانی که بیماری کم خونی شدیدتر می شود، اختلال در تنفس، ضربان های شدید قلب، سردرد ، زخم های دهانی و ... شکننده شدن ناخن ها می تواند به عنوان نشانه های اصلی به حساب آید. افرادی که این نشانه ها را در خود دیده اند باید هرچه سریع تر به پزشکان متخصص مراجعه کنند تا از سلامتی خود مطمئن شوند. کم خونی چه کسانی را بیشتر تهدید می کند؟ بیماری کم خونی ممکن است در طول دوران زندگی سراغ هر شخصی بیاید. در عین حال زنانی که در دوران بارداری به سر می برند یا تازه بچه دار شده اند، زنان و مردان بالای 75 سال، کودکان در حال رشد و نوجوانان بیش از بقیه در خطر ابتلا به این عارضه قرار می گیرند. در بیشتر مواقع این اختلال به دنبال عدم مصرف کافی آهن ، ویتامین b12 و اسید فولیک ایجاد می شود. زنان باردار باید همواره نگران ابتلا به بیماری کم خونی باشند و موادی نظیر سبزیجات تازه یا گوشت باید به صورت مرتب در برنامه غذایی آنها گنجانده شود تا به این بیماری مبتلا نشوند. اثرات کم خونی یکی از اثرات رایج کم خونی، از دست دادن خون به مقدار زیاد است که طی آن سلول های قرمز خون و هموگلوبین از بین می رود. این امر ممکن است به صورت اتفاقی رخ دهد. مثلاً زمانی که بیماری زخم معده بروز می کند ممکن است به میزان زیادی سلول های قرمز خون در فرد از بین بروند. در عین حال این عارضه ممکن است خیلی آهسته و کم کم بروز کند، مثلا زمانی که عادت ماهانه در یک زن شدت می یابد و طی آن خون زیادی از فرد می رود ممکن است در طول زمان موجب بروز بیماری کم خونی شود. مهمترین اثراتی که بیماری کم خونی می تواند در پی داشته باشد شامل موارد زیر می شود: - کاهش آهن در بدن: مصرف غذاهای نامناسب و غیر مقوی، خونریزی های شدید - بیماری های مزمن: ورم مفاصل، بیماری های کلیوی - از دست دادن ناگهانی خون به میزان زیاد: زخم ها و جراحات، زخم معده - نارسایی های مغز استخوان: سرطان خون، کم خونی های مزمن - کاهش مصرف ویتامین b12 و اسید فولیک - ابتلا به برخی بیماری های ارثی اگرچه این بیماری در مواقع سخت می تواند بسیار حاد شود باید توجه که به واسطه پیشرفت های قابل ملاحظه علم پزشکی این بیماری می تواند به آسانی درمان شود. تبیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
yasi ارسال شده در مهر 10، 2014 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در مهر 10، 2014 [h=1]نوع کم خونی برای درمان مهم است http://img1.tebyan.net/big/1386/09/7035981764612029166250174119128174614728.jpg [/h]نوع درمان بستگی به میزان حاد بودن كم خونی دارد. این بیماری را می توان با تعویض خون، مصرف دارو یا پیوند مغز استخوان درمان كرد. كم خونی برای پیشرفت در بدن به گذر زمان احتیاج دارد. در آغاز ممكن است هیچ علائمی بروز نكند و یا علائم بیماری بسیار خفیف باشد، اما با پیشرفت بیماری می توان شاهد علائمی چون خستگی، ضعف، عدم توانایی در كار و تحصیل، كاهش دمای بدن، رنگ پریدگی پوست، ضربان سریع قلب ، كوتاهی تنفس، درد سینه، سرگیجه، تحریك پذیری، كرختی و سردی دستها و پاها و سردرد بود. تشخیص این بیماری با انجام یك آزمایش خون امكان پذیر است. در صورت مثبت بودن جواب آزمایش و ابتلا به كم خونی، انجام آزمایشات دیگری نیز برای تشخیص نوع آن ضروری است. انتخاب نوع درمان كم خونی بستگی به علت بروز آن دارد. برای مثال، نحوه درمان كم خونی گلبولهای داسی شكل با نحوه درمان كم خونی ناشی از رژیم غذایی فاقد آهن یا فولیك اسید متفاوت است. از این رو برای كشف بهترین روش معالجه باید به متخصص مربوطه مراجعه كرد. با روشهای گوناگونی می توان مانع از بروز برخی انواع كم خونی شد كه مجموعهای از آنها در زیر آمده است: 1- مصرف غذاهای حاوی آهن زیاد از جمله گوشت قرمز، ماهی، مرغ، تخم مرغ، میوههای خشك شده، عدس و لوبیا، سبزیجات سبز برگ پهن مانند اسفناج، كلم و یا غلههای غنی شده با آهن. 2- مصرف مواد خوراكی كه جذب آهن را در بدن افزایش می دهند؛ مانند آب پرتقال، توت فرنگی، كلم و یا سایر میوهها و سبزیجات حاوی ویتامین C. 3- خودداری از نوشیدن قهوه و چای همراه با وعدههای غذایی، چرا كه این نوشیدنیها جذب آهن در بدن را دشوار می كند. 4- كلسیم جذب آهن را مشكل می كند، لذا برای به كار گرفتن بهترین روش برای مصرف كلسیم به میزان مناسب و كافی، با پزشك متخصص باید مشورت كرد. 5- اطمینان از مصرف كافی فولیك اسید و ویتامین B12 در رژیم غذایی 6- مشاوره با پزشك برای خوردن قرصهای مكمل آهن، چرا كه مصرف این قرص بدون مشورت با فرد متخصص صحیح نیست. این قرصها در دو نوع فروس و فریك ارائه می شوند. جذب فروس در بدن بهتر صورت می گیرد، اما اثرات جانبی مانند تهوع، استفراغ و اسهال در پی دارد با این حال این اثرات جانبی را می توان با كمك برخی اقدامات كاهش داد، از جمله اینكه ابتدا با نیمی از دوز تجویز شده شروع كرد و به تدریج آن را به دوز كامل رساند. قرص را باید در دوزهای تقسیم شده مصرف كرد. قرص را همراه با غذا مصرف كرد و اگر نوعی از قرص آهن مشكلاتی ایجاد می كند با متخصص مربوطه برای مصرف نوع دیگر مشورت كرد. 7- زنانی كه باردار نیستند، اما در سن بارداری قرار دارند، باید هر 5 تا 10 سال یك بار آزمایش كم خونی بدهند. این امر حتی در شرایط سلامت هم باید صورت گیرد. انجام این آزمایشها باید از زمان نوجوانی آغاز شود. 8- همچنین زنانی كه باردار نیستند و در سن بارداری قرار دارند، در صورت داشتن علایمی چون عادت ماهانه ی شدید و طولانی، مصرف آهن كم و یا تشخیص قبلی ابتلا به كم خونی باید هر سال آزمایش خون بدهند. اكثر افراد از طریق یك رژیم غذایی سالم و منظم می توانند از غذاهای سرشار از آهن استفاده كنند، اما برخی افراد نمی تواند آهن كافی به دست آورند كه مهم ترین این افراد دختران نوجوان و زنان در سن بارداری هستند كه در هر عادت ماهانه خون زیادی را از دست می دهند یا بیش از یك بچه دارند و یا از IUD استفاده می كند. كودكان نوپا و زنان باردار نیز در این گروه هستند. این افراد باید به طور دورهای آزمایش كم خونی بدهند و در صورت فقر آهن، حتماً با مشورت پزشك از مكملهای آهن استفاده كنند كه نحوه درمان مشكل آنها بر عهده پزشك است. تبیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
بایگانی شده
این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.