بنفشه صبح ارسال شده در اسفند 8، 2013 اشتراک گذاری ارسال شده در اسفند 8، 2013 سلامت - بیماری- همشهری آنلاین: یک بررسی جدید نشان می دهد افرادی که جمعیت کمتر متنوع باکتری در دستگاه گوارش شان دارند با احتمال بیشتری ممکن است به سرطان روده بزرگ مبتلا شوند. به گزارش لایو ساینس پژوهشگرن همچنین دریافته اند که افرادی که مبتلا به سرطان روده بزرگ تشخیص داده شده بودند، نسبت به افراد سالم، میزان کمتری از باکتری های مفید و میزان بیشتری از باکتری های زیانبار در روده دارند. http://images.hamshahrionline.ir/images/position36/2013/12/n-gut-bacteria-large570.jpg جی یانگ آهن، استادیار همه گیرشناسی در دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک در نیورک ، سرپرست این پژوهش، می گوید: "ما برای نخستین بار دریافتیم که بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ دارای ترکیب متفاوتی از باکتری ها نسبت به افراد سالم هستند." او می گوید:" گرچه این پژوهش هنوز در مراحل ابتدایی است، این امکان را مطرح می کند که میکروب های روده در ایجاد سرطان روده بزرگ دخیل باشند." به گفتن او تحقیقات بیشتر در این زمینه ممکن است به گشودن راه های جدیدی برای محافظت در برابر این بیماری وخیم منجر شود. سرطان روده بزرگ دومین علت مرگ ناشی از سرطان در آمریکا است. نتایج این بررسی 6 دسامبر به طور آنلاین در ژورنال انستیتوی ملی سرطان آمریکا منتشر شد. کاهش تنوع روده انسان حاوی تریلیون ها باکتری است که در روند گوارش، التهاب و ایمنی نقش دارند. پژوهشگران تازه در حال آغاز درک تاثیر تفاوت ها در ترکیب باکتری های روده بر سلامت به طور کلی، و بر بیماری های مانند سرطان روده بزرگ، به طور خاص هستند. پژوهشگران در این تحقیق نمونه های مدفوع 47 نفر را که تازه سرطان روده بزرگ شان تشخیص داده شده بود، را با نمونه های مدفوع 94 فرد بزرگسال سالم مقایسه کردند. آنها مقایسه میکروب های روده ای در نمونه ها را با آنالیز DNA انجام دادند. نتایج نشان داد حتی هنگامی که عواملی مانند سن، جنس، شاخص توده بدنی، نژاد و سیگار کشیدن – عواملی که بر خطر بیماری موثرند- در نظر گرفته می شدند، نمونه های مدفوع افراد دچار سرطان روده بزرگ تنوع باکتریایی کمتری نسبت به نمونه های افراد سالم دارد. به گفته آهن، میزان کمتر تنوع باکتریایی در روده ممکن است بیانگر عدم تعادل در جمعیت پیچیده باکتریایی مقیم در آنجا باشد. البته این تحقیق فقط یک همراهی، و نه یک پیوند سببی، میان تنوع باکتریایی روده و سرطان روده را نشان می دهد. این پژوهشگران می گویند پژوهش بیشتری لازم است تا تعیین شود آیا این کاهش تنوع است که به سرطان روده منجر می شود، یا خودش ثانوی به ابتلا به بیماری است." پژوهشگران همچنین انواع خاص باکتری موجود در نمونه های مدفوع را بررسی کردند، و دریافتند که در بیماران دچار سرطان روده بزرگ مقدار بیشتری "فوزوباکتریوم"، نوعی باکتری ایجادکننده التهاب در روده وجود دارد که ممکن است رشد سرطان را تحریک کرده باشد. همچنین در اغلب بیماران میزان های کلستریدیوم پایین تر بود؛ این باکتری با کمک به تجزیه فیبرهای غذایی و کربوهیدرات ها ممکن است در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش داشته باشد. لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
yasi ارسال شده در مرداد 25، 2014 اشتراک گذاری ارسال شده در مرداد 25، 2014 [h=1]سرطان روده بزرگ [/h][h=3]سومین سرطان شایع دنیا[/h] روده بزرگ از اعضای دستگاه گوارش است که از آپاندیس شروع شده و به راست روده یا رکتوم ختم می شود و به شکل یک علامت سوال بزرگ روده کوچک را احاطه می کند. وقتی ما غذا می خوریم، مواد مغذی و مفید قبل از رسیدن به روده بزرگ جذب شده و مابقی به عنوان مواد زائد وارد روده بزرگ شده و در آنجا تخمیر و سرانجام دفع می شوند. هر چه این مواد بیشتر در روده بزرگ بمانند، آب بیشتری از دست داده و دفع آنها سخت تر می شود. سرطان روده بزرگ، سومین سرطان شایع در دنیا بوده و دومین سرطان کشنده پس از سرطان ریه محسوب می شود. مرگ ناشی از این سرطان 11 درصد مرگ و میر ناشی از کل سرطان ها است. اما خوشبختانه اگر این سرطان زود شناخته شود، یکی از قابل درمان ترین سرطان ها است. سرطان روده معمولا با ایجاد برآمدگی هایی به نام پولیپ در دیواره روده به وجود می آید. پولیپ ها خیلی شایع هستند، ولی بیشتر آنها به سرطان تبدیل نمی شوند ، حتی اگر پولیپ های مشکوک زود تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند. [h=2]فاکتورهای موثر در ابتلا به سرطان روده بزرگ[/h]- سن : معمولا افراد بالای 60 سال به این بیماری مبتلا می شوند. البته این بیماری می تواند جوان ترها را نیز مبتلا سازد.- سیگار: سیگار کشیدن خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.- مشروبات الکلی: افرادی که مرتب از مشروبات الکلی استفاده می کنند، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند.- نوع غذا : رژیم غذایی پر چرب، پرگوشت و کم فیبر در ابتلا به بیماری موثر است.- عوامل وراثتی: سابقه فامیلی از عوامل موثر بروز این بیماری است.- نشانه بیماری اسهال، یبوست یا هر تغییری که در عادت دفع روزمره به وجود آمده و بعد از چند هفته به حالت اولیه برنگردد.- وجود خون در مدفوع یا مدفوع خیلی تیره رنگ.- کم خونی غیر قابل توجیه .- درد شکمی .- انسداد روده ای .- کاهش وزن بدون دلیل موجه .- خستگی مداوم .نکته مهم این است که بیشتر سرطان های روده ای، نشانه ای ندارند و معمولاوجود خون در مدفوع اولین علامت است که اغلب با چشم غیر مسلح قابل رویت نبوده و با آزمایش های میکروسکوپی تشخیص داده می شود. این نشانه به خصوص در افراد بالای 60 سال باید جدی گرفته شود. اگر متوجه نشانه ای شدید، سعی کنید عادت غذایی خود را برای مدتی تغییر داده و نتایج را بررسی کنید. گاهی مصرف بعضی داروها نیز می تواند چنین نشانه هایی تولید نماید، یا حتی مصرف بعضی از غذاها مانند گوجه فرنگی، فلفل قرمز، چغندر،... در مدفوع رنگ قرمز ایجاد می کند ، که نباید با خونریزی اشتباه گرفته شود. [h=2]عوامل موثر در جلوگیری از ابتلا به این بیماری[/h]از مهمترین عوامل جلوگیری از ابتلا به سرطان روده ، رژیم غذایی پرفیبر و انجام تمرینات ورزشی است. شما می توانید روزانه با چند دقیقه بالا و پایین پریدن ، از پله ها بالا و پایین رفتن یا هفته ای 3 بار پیاده روی به سلامتی روده های خود کمک کنید . نکته بسیارمهم دیگر، خوردن میوه و سبزی است. برای سلامتی روده ها لازم نیست که حتما سبزی و میوه خام مصرف نمایید، بلکه آنها می توانند به شکل پخته، خشک شده و یا فریز شده باشند. البته عمل پختن باید در حداقل زمان ممکن و با آب و حرارت کم انجام شود. سبزیجات برگ سبز، مانند اسفناج، کلم و کاهو نیز بسیار مفید هستند. در آخر به خاطر داشته باشیم که اکثر سرطان های روده در مراحل اولیه، تشخیص داده شود تا 90 درصد قابل درمان است. تبیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
بایگانی شده
این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.